Може ли да мокрим ушите на бебето?

Разбираме, че безопасността на вашите деца е от решаващо значение за вас, особено когато става въпрос за техните уши и плуването.

Искаме да ви уверим, че плуването е напълно безопасно и полезно за тяхното здраве и развитие.

Научните данни показват, че ухото на децата е проектирано да се самоочиства естествено, като улеснява оттичането на вода и предпазва от инфекции. Тяхната анатомия и конструкция на ухото им помагат да се справят с водата по естествен начин, като се намалява риска от проблеми, поради:

  1. Анатомията на  ухото: то е разделено на три основни части – външното ухо, средното ухо и вътрешното ухо. Вода обикновено се задържа във външното ухо или във външния канал, а не достига до средното или вътрешното ухо, където може да предизвика проблеми.
  2. Конструкция на ухото: Ухото на детето е обикновено различно от ухото на възрастните поради неговата по-вертикална позиция и по-къс външен канал. Тази конструкция често помага на водата да се оттича по-ефективно.

Също така, изследванията показват, че плуването е безопасно и рядко предизвиква ушни инфекции или други проблеми. Плуването не само е забавно за децата, но и им помага да развият мускулатурата си, координацията и сетивните умения.

Затова усърдно ви препоръчваме да продължавате да позволявате на вашите малки плувци да се радват на водата и да се наслаждават на всички блага, които плуването им предоставя.

Кога можем да дойдем за първи път на басейна и какво ни е нужно за първото занимание?

Препоръчително е след навършване на 3-4 месечна възраст.

Нужно е да подготвите памперс за вода – за многократна или еднократна употреба в зависимост от възрастта на детето,  джапанки, кърпи, шапка и бански за възрастните, търпение, усмивка и готовност за забавления във водата.

Кога да не водя детето си да плува?

При диария или повръщане – оставете поне 48 часа за възстановяване, настинка с много секрети, конюнктивит, отворени рани, ушни инфекции, температура, инфекция на дихателните пътища.

Ако детето има поставена ваксина, попитайте лекуващия личен лекар на детето ви кога е подходящо да плува.

Кои са основните предимства?

Водата предоставя множество предимства в сравнително статичната среда, в която бебета растат – тя развива мускулния им тонус, подобрява кръвообращението, увеличава белодробния капацитет, регулира сърдечния ритъм, повишава имунитета, подпомага увереността и справянето с нови ситуации и не на последно място – изучават се техники за безопасност във водата, изграждат се плувни умения, които поставят началото на едно прекрасно детство – толкова уверени и смели, колкото когато проходят.

Колко време продължава едно занимание?

Заниманията са обикновено с продължителност 30 минути, като зависи от настроението и физическото състояние на детето – то може да се измори и по-бързо, особено в по-ранна бебешка възраст – от раждането до 6-7 месечна възраст.

Как протичат заниманията?

Заниманията се провеждат в група с индивидуален подход към всяко дете и родител. Родителят преценява докъде е готово детето му да стигне и как да подходи към отделните упражнения, за да напредва, като винаги в центъра е детето с неговите специфични особености.

Откъде може да намерим памперс за плуване?

Имаме удоволствието да ви представим нашите бански – памперси за многократна употреба, които можете да закупите на рецепцията на басейните, на които работим. Памперсите са създадени за нас от български производител и се отличават с високо качество и удобство.

Те се характеризират с нежно прилепване, без да стягат около бедрата и талията на децата, осигурявайки им максимален комфорт по време на заниманията в басейна. Разнообразете вашите плувни преживявания с нашите памперси, които се предлагат в различни цветове в зависимост от вашите предпочитания. Те са подходящи както за ползване в басейна, така и за излети на плажа.

Предлагат се в три различни размера, за да отговарят на нуждите на вашето дете:

  • размер S за възраст от 3 до 6 месеца,
  • размер M за възраст от 6 до 18 месеца и
  • размер Х за възраст над 18 месеца.

Не се колебайте да се обърнете към рецепция, където могат да ви ги покажат преди покупката.

Колко по-рано е препоръчително да сме на басейна?

Подгответе си да имате 10-15 минути преди заниманието, за да се оправите спокойно в съблекалнята и да не бързате. Обяснете на детенцето ви къде отивате – прегръщайте го и му се радвайте – те разбират и усещат всички ваши чувства.

А вие го водите на приключение във водата, на което ще се наслаждавате заедно.

Ако не мога да плувам, добре ли е да посещавам с детето ми заниманията?

Всички басейни са съобразени с определено ниво на водата – около 1.20м – 1.40м, за да може да се стъпва на дъното и да се чувствате сигурни с детето ви.

Не е нужно да умеете да плувате, за да сте с детето си в басейна.

Много често родители, които не могат да плуват, стават свидетели на радостта от плуването за бебета и впоследствие се отпускат. Действайте уверено и щастливо, за да не се прехвърля притеснение върху детето.

Може ли таткото да влиза във водата също?

Чудесна идея!

Къде по-добре може да бъдат татко и бебе заедно в приятна и отпускаща среда. Още по-добре е когато и двамата родители са във водата, за да знаят какво да правят, когато са заедно във водна среда.

Плуването е прекрасно занимание за сближаване и изграждане на взаимно доверие и привързаност.

Как да вляза за първи път във водата?

За първото ви влизане във водата е нужно да сте спокойни, уверени и нежни. Децата усещат нашите чувства – страх или любов съответно, и действат спрямо движенията и излъчването ни.

Необходимо е да си направите душ преди влизането в басейна, за да свикне детето с температурата и допира на водата. А също е от изключителна важност да се измият всякакви кремове преди влизането във водата.

За заниманията ни по плуване за бебета, бъдете подготвени с хавлия, шапка за вода, джапанки и бански. За бебето ви е нужно памперс за вода – за еднократна или многократна употреба.

Как да си държа бебето?

Спокойно, уверено и нежно. Прегръщайте детето си през цялото време, докато се отпусне. Дайте му време да свикне и да се огледа, като през цялото време бъдете на негово разположение.

Един ден то ще ви се отблагодари за това, което сте направили за него – да пътешествате заедно във водата и да се наслаждавате един на друг във водната среда.

За колко време децата се научават да плуват?

В зависимост от желанието на родителя и броя и честотата на посещенията. Обучението по плуване е процес, не продукт и се случва със скоростта на детето, когато то е отворено, спокойно и готово.

Има ли опасност, ако детето ми се задави?

Ако детето ви се задави, съвсем спокойно го наведете надолу с главичката и продължете с това, което сте правили.

Децата пият понякога вода от басейна и могат да се задавят, но наша цел е да ги научим да не го правят, нито да ги потапяме без нужната подготовка.

Бебетата и децата, които плуват при нас имат правото да:

Ние придаваме изключителна важност на благополучието и безопасността на всички бебета, плуващи с нас..

Те имат правото да бъдат предпазвани и да се чувстват напълно безопасно във водната среда. В същото време, ние ги окуражаваме, подкрепяме и награждаваме за техния напредък и постижения.

Вярваме, че всяко дете трябва да има възможността да се учи със собствената си скорост и да се уважава личността му и индивидуалния път  на развитие.

Нашата цел е да създадем обстановка, в която те се чувстват уютно, обгрижвани и уважавани през цялото време.

Ние вярваме, че като гарантираме тези основни принципи, ние подпомагаме нашите бебета да растат в здрави, щастливи и уверени личности.

of fraudulent medicines