Може ли да мокрим ушите на бебето?

При бебетата, които плуват е по-малко вероятно да имат проблем с ушите. Освен ако детето ви няма спукано тъпанче, не е възможно вода от външния канал да влезе в средното или вътрешното ухо, където започват ушните инфекции. Няколко предпазни мерки могат да помогнат много. След излизане от водата наведете бебето си леко наляво и надясно, за да излезе всякаква вода, която може да е влязла.

Кога едно бебе може да дойде най – рано на басейна?

Препоръчително е след навършване на 3-4 месечна възраст, за да се правят с необходимото за занимание време във водата.

Кога е по-добре да не водя детето си да плува?

При диария или повръщане – оставете поне 48 часа за възстановяване, настинка с много секрети, конюнктивит, отворени рани, ушни инфекции, температура, инфекция на дихателните пътища.

Кои са основните предимства?

Има широк кръг от предимства за бебетата и децата, които се занимават да плуват по приятен, напредващ спрямо желанието на детето, начин. Родители от целия свят, са ставали свидетели от първа ръка на умственото, физическото, емоционалното развитие, както и социалното благополучие в резултат на обучението на децата по плуване.

Колко време продължава едно занимание?

Заниманията са обикновено с продължителност 30 минути, като зависи от настроението и физическото състояние на детето – то може да се измори и по-бързо, особено в по-ранна бебешка възраст – от раждането до 6-7 месечна възраст.

Как протичат заниманията?

Заниманията се провеждат в група с индивидуален подход към всяко дете и родител. Родителят преценява докъде е готово детето му да стигне и как да подходи към отделните упражнения, за да напредва, като винаги в центъра е детето с неговите специфични особености.

Откъде може да си намерим памперс за плуване?

Може да питате инструкторите ни за нашите памперси за многократна употреба, които са направени специално от българската фирма Baby kingdom. Те са подходящи както за басейн, така и за плаж.

Памперси за вода се предлагат също и в някои бебешки магазини, в по-големите аптеки, онлайн магазини, като има както за еднократна употреба, така и за многократна.

Колко време по-рано е добре да сме на басейна?

Добре е да имате 10-15 минути преди заниманието, за да се оправите спокойно в съблекалнята и да не бързате. Обяснете на детенцето ви къде отивате – прегръщайте го и му се радвайте. Все пак вие го водите на забавление във водата.

Ако не мога да плувам, добре ли е да посещавам с детето ми заниманията?

Всички басейни са съобразени с определено ниво на водата, за да може да се стъпва на дъното и да се чувствате сигурни с детето ви. Ако можете да седите потопени до раменете или до кръста във водата, няма да имате проблем. Не е нужно да умеете да плувате, за да сте с детето си в басейна.

Много често родители, които не могат да плуват, стават свидетели на радостта от плуването за бебета и впоследствие се отпускат. Действайте уверено и щастливо, за да не се прехвърля притеснение върху детето.

Може ли таткото да влиза във водата също?

Чудесна идея! Къде по-добре може да бъдат татко и бебе заедно в приятна и отпускаща среда. Още по-добре е когато и двамата родители са във водата, за да знаят какво да правят, когато са във водна среда. Плуването е прекрасно занимание за сближаване и изграждане на взаимно доверие и привързаност.

Как да вляза за първи път във водата?

За първото ви влизане във водата е нужно да сте спокойни, уверени и нежни. Децата усещат нашите чувства – страх или любов съответно, и действат спрямо движенията и излъчването ни.

Необходимо е да си направите душ преди влизането в басейна, за да свикне детето с температурата и допира на водата. А също е от изключителна важност да се измият всякакви кремове преди влизането във водата.

За заниманията ни по плуване за бебета, бъдете подготвени с хавлия, шапка за вода, джапанки и бански. За бебето ви е нужно памперс за вода – за еднократна или многократна употреба.

Как да си държа бебето?

Спокойно, уверено и нежно. Прегръщайте детето си през цялото време, докато се отпусне. Дайте му време да свикне и да се огледа, като през цялото време бъдете на негово разположение.

Един ден то ще ви се отблагодари за това, което сте направили за него – да пътешествате заедно във водата и да се наслаждавате един на друг.

За колко време децата се научават да плуват?

В зависимост от желанието на родителя и броя и честотата на посещенията. Обучението по плуване е процес, не продукт и се случва със скоростта на детето, когато то е отворено, спокойно и готово.

Има ли опасност, ако детето ми се задави?

Ако детето ви се задави, съвсем спокойно го наведете надолу с главичката и продължете с това, което сте правили. Децата пият понякога вода от басейна и могат да се задавят, но наша цел е да ги научим да не го правят, нито да ги потапяме без да сме ги подготвили.

Бебетата и децата, които плуват при нас имат правото да:

  • Да бъдат предпазвани и да са в безопасност
  • Да бъдат окуражавани
  • Да бъдат награждавани
  • Да се учат със собствената си скорост
  • Да се чувстват уютно и обгрижвани
  • Да бъдат уважавани през цялото време