Може ли да мокрим ушите на бебето?

При бебетата, които плуват е по-малко вероятно да имат проблем с ушите. Освен ако детето ви няма спукано тъпанче, не е възможно вода от външния канал да влезе в средното или вътрешното ухо, където започват ушните инфекции. Няколко предпазни мерки могат да помогнат много. След излизане от водата наведете бебето си леко наляво и надясно, за да излезе всякаква вода, която може да е влязла, преди да ги избършете добре с хавлията.

Кога едно бебе може да дойде най – рано на басейна?

Препоръчително е след навършване на 3-4 месечна възраст, за да издържат вече повече време във водата и да не се изстудяват твърде много в по-хладката от ваната вода.

Кога е по-добре да не водя детето си да плува?

При диария или повръщане – оставете поне 48 часа за възстановяване, настинка с много секрети, конюнктивит, отворени рани, ушни инфекции, температура, инфекция на дихателните пътища.

Кои са основните предимства?

Има широк кръг от предимства за бебетата и децата, които се занимават да плуват по приятен, напредващ спрямо желанието на детето, начин. Родители от целия свят, са ставали свидетели от първа ръка на умственото, физическото, емоционалното развитие, както и социалното благополучие в резултат на обучението на децата по плуване.

Колко време продължава едно занимание?

Заниманията са с продължителност 30-45 минути, като зависи от настроението и физическото състояние на детето – то може да се измори и по-рано, особено в по-ранна бебешка възраст.

Как протичат заниманията?

Заниманията се провеждат в група с индивидуален подход към всяко дете и родител. Родителят преценява докъде е готово детето му да стигне и как да подходи към отделните упражнения, за да постигне успех. Във всяко занимание присъства загрявка, активна част и успокояване преди излизане, като винаги в центъра е детето с неговите специфични особености.

Откъде може да си намерим памперс за плуване?

Памперси за вода се предлагат в някои бебешки магазини, в по-големите аптеки, онлайн магазини, като има такива за еднократна употреба, както и за многократна.

Колко време по-рано е добре да сме на басейна?

Добре е да имате 10-15мин. преди заниманието, за да се оправите спокойно в съблекалнята и да не бързате.

Ако не мога да плувам, добре ли е да посещавам с детето ми заниманията?

Всички басейни са съобразени с определено ниво на водата, за да може да се стъпва на дъното и да се чувствате сигурни с детето ви. Ако можете да седите потопени до раменете или до кръста във водата, няма да имате проблем. Не е нужно да умеете да плувате, за да сте с детето си в басейна. Много често родители, които не могат да плуват, стават свидетели на радостта от плуването за бебета, се отпускат и дават още един шанс на плуването. Само действайте уверено и щастливо, за да не прехвърляте притесненията си върху детето.

Може ли таткото да влиза във водата също?

Чудесна идея! Къде по-добре може да бъдат татко и бебе заедно в приятна и отпускаща среда. Още по-добре е когато и двамата родители са във водата, за да знаят какво да правят, когато са във водна среда. Плуването е прекрасно занимание за сближаване и изграждане на взаимно доверие и привързаност.

Как да вляза за първи път във водата?

Подготвени с хавлия, шапка за вода, джапанки и бански. За бебето ви е нужно памперс за вода – за еднократна или многократна употреба. За първото ви влизане във водата е нужно да сте спокойни, уверени и нежни. Децата усещат нашите чувства – страх или любов съответно, и действат спрямо движенията и излъчването ни.

Как да си държа бебето?

Спокойно, уверено и нежно

За колко време децата се научават да плуват?

В зависимост от желанието на родителя и броя и честотата на посещенията

Има ли опасност, ако детето ми се задави?

Ако детето ви се задави, съвсем спокойно го наведете надолу с главичката и продължете с това, което сте правили. Децата пият понякога вода от басейна и могат да се задавят, но наша цел е да ги научим да не го правят, нито да ги потапяме без да сме ги подготвили.

Бебетата и децата, които плуват при нас имат правото да:

  • Да бъдат предпазвани и да са в безопасност
  • Да бъдат окуражавани
  • Да бъдат награждавани
  • Да се учат със собствената си скорост
  • Да се чувстват уютно и обгрижвани
  • Да бъдат уважавани през цялото време